În ceea ce privește conduita adecvată atunci când intri într-un lăcaș de cult, cum ar fi o biserică, există numeroase standarde scrise și nescrise de care ar trebui să ții cont. Mai presus de orice, ține cont de faptul că a merge la biserică este benefic atunci când ești în pace cu tine și cu cei din jurul tău. Vei experimenta darul bun al rugăciunii în acest fel, așadar, trebuie să ai bucurie în suflet și să fii deschis pentru rugăciune sincer!
Cele mai frumoase sărbători creștine au loc la sfârșitul anului, iar mulți credincioși le anticipează cu nerăbdare, astfel încât să poată participa la slujbe și să se împărtășească înainte de Crăciun. Totuși, trebuie să ne amintim care este conduita potrivită în biserică. Aceste conduit ar trebui să le transmitem și copiilor noștri cu drag și bucurie.
Fericire și pace interioară atunci când mergi la biserică
Sufletul este mai receptiv să primească harul real al rugăciunilor atunci când este calm.
De asemenea, este indicat să aduci de acasă la biserică un dar simbolic, precum o lumânare sau o sticlă de vin, deoarece ambele vor fi binecuvântate și sfințite în acest fel, iar casa ta va fi binecuvântată cu tot ce ai.
Veți fi, de asemenea, binecuvântați pentru intenția bună din spatele aducerii acestor cadouri modeste și pentru bucuria care trebuie să vă umple inima când intri în biserică. Multe persoane aleg să aducă și pâine în funcție de sărbătorile ce urmează.
Cum trebuie să te porți la Biserică?
Maica Domnului stă la stânga Tatălui, iar Fiul la dreapta Tatălui. Așa se menține ordinea în Biserică.
Acestea fiind spuse, cel mai în vârstă trebuie să intre în primele rânduri, urmat de cel mai tânăr, cu bărbați care intră în dreapta altarului.
O normă tradițională care le instruiește pe femei să pară cât mai simple la biserică – fără bijuterii extravagante, fără machiaj și – cel mai important – îmbrăcate în haine modeste și fuste sau rochii potrivite – ar trebui respectată și astăzi. Atât clerul bisericii, cât și alți participanți care participă la slujbe consideră că este jignitor când oamenii poartă haine prea scurte, prea strâmte, prea decoltate sau prea colorate.
Nimic din ceea ce facem în biserică nu trebuie să fie extravagant. Trebuie să stăm în liniște și să ne deschidem sufletul. Trebuie să ne rugăm contemplativ și să ne închinăm în fața icoanelor, mai degrabă decât să le sărutăm tare, pentru că a face acest lucru nu este nici igienic, nici în concordanță cu esența creștinismului.
De asemenea, evitați să atingeți icoanele cu mâinile pentru a le păstra și conserva, precum și sănătatea dumneavoastră. În tăcere, se aude și se redă mental slujba. Nu trebuie să porți discuții în biserică și nici să râzi zgomotos.
Deconectați-vă de la telefon și faceți efort să nu vă gândiți la lucruri banale, cum ar fi sarcinile casnice sau preocupările de zi cu zi. Nu uitați să opriți sonorul telefonului și să nu vorbiți la acesta atunci când participați la o slujbă.
Este benefic să-ți lași problemele deoparte în timpul mersului la biserică și să lași liniștea pe care o aduc rugăciunile și poveștile predicii să-ți umple sufletul și gândurile.
Este înțelept să fii atent la ceea ce preotul citește din Biblie și să repeți mental cele mai bune proverbe și pilde. Am fi înțelepți să profităm de ușurarea pe care o oferă locurile de muncă noastre, să păstrăm liniștea și să ne întoarcem cel puțin către sufletele noastre în acele momente de smerenie.
Sursă: atelier-de-icoane.ro